21Mai2019

Eşti aici: Home Competitie Info Inscriere Competitie Romanian PR Award la 10 ani

Romanian PR Award la 10 ani

Tort XAcum 10 ani a început totul, mai precis în toamna lui 2003. Eram cu 10 ani mai tineri şi foarte entuziaşti. Am pornit la drum în formulă restrânsă - Dana Oancea, Thomas Achelis, Maria şi Sebi Oancea. Prin preajmă se aflau Tony Meehan, britanicul carismatic care ne-a fost alături de la prima ediţie, şi alţi câţiva profesionişti români şi internaţionali care ne-au onorat cu încredere şi sprijin. De atunci rândurile suporterilor s-au tot mărit, an de an campania Romanian PR Award reuşind să adune sub aceeaşi umbrelă parteneri instituţionali prestigioşi, nume marcante ale breslei comunicatorilor, parteneri şi sponsori, tineri aspiranţi la o carieră în PR.

Oricât ne-am strădui să reactualizăm starea noastră de spirit din momentele de început, ne e greu să detectăm în ea cea mai vagă urmă de premoniţie. Adevărul este că nu prea bănuieşte nimeni cum va fi alcătuită aventura unui demers profesional de tipul acesta.  

Cert este că alegerea de atunci se configurase la intersecţia unui elan cu o realitate, iar elanul acela nu-l renegăm nici în ziua de azi, căci îl simţim la fel de generos ca în prima zi. Cât despre realitate, ei bine, ea avea să se arate mai greoaie decât bănuiam noi. Construcţia care ne aştepta era dificilă, dar simţeam că e necesară, că în acel moment, ca şi astăzi, recunoaşterea performanţei comunicatorilor români reprezenta un proiect necesar pentru conturarea şi maturizarea breslei. Şi am încercat să proiectăm încă de la început o competiţie modernă, apropiată de standardele şi anvergura competiţiilor occidentale, un proiect durabil, 'încăpăţânat' şi perseverent.  

Anii au trecut, Romanian PR Award a ajuns o poveste frumoasă, importantă pentru o industrie întreagă. Aşa că trebuie să meargă mai departe.

La 10 ani, noi, organizatorii, simţim nevoia să ne amintim de zecile de oameni pe care i-am întâlnit în aceşti ani. Căci ei contează de fapt. Oamenii. Colegi şi colaboratori care ne-au copleşit cu entuziasmul lor, prieteni care ne-au încurajat când oboseam, reprezentanţi marcanţi ai comunităţii internaţionale de PR care au dat un plus de credibilitate demersului nostru, artişti şi fotografi care ne-au ajutat să construim o imagine mai frumoasă a Galei, juniori care ne-au molipsit cu tinereţea lor, entuziaşti care au spus povestea mai departe, într-un cuvânt toţi cei care dau sens efortului nostru.

Astăzi, la 10 ani de la debut, ştim că Romanian PR Award este mai mult decât o competiţie şi o arhivă de proiecte de succes, este suma efortului a sute de comunicatori români care împărtăşesc împreună perspectiva strategică a relaţiilor publice.

Mulţumim din suflet tuturor colegilor, partenerilor şi prietenilor care ne-au onorat cu încredere în toţi aceşti ani!


Dana Oancea                                                                                Thomas Achelis        
Board Member Forum for International Communications               Preşedinte

logo-praward-transparent