20August2017

Eşti aici: Home Competitie Info Sub semnul diversităţii

Sub semnul diversităţii

Ilustratie intro

Ediţia din acest an stă sub semnul diversităţii, cea care ne-a inspirat în definirea noului concept grafic. Fără a face din diversitate o preocupare obsesivă, un pariu perpetuu sau un scop în sine, cred cu tărie că breasla noastră poate acomoda o doză considerabil mai mare de diversitate „practică”, fie că ne referim la diversitatea de aptitudini, de talente şi resurse puse în joc sau pur şi simplu la diversitatea de opinii, abordări şi instrumente.

Esenţială aici mi se pare însă recunoaşterea rolului pe care conceptul îl poate avea pentru progresul industriei, experienţa nemijlocită a diversităţii şi valorificarea ei în concret, fără de care aceasta rămâne doar un concept interesant, dar greu de apucat în practică.

În industria noastră diversitatea este sarea şi piperul, bogăţie fertilă şi ilustrarea unui posibil fără graniţe. Căci diversitatea te pune în situaţia de a crea cu diferenţa, cu posibilităţile infinite ale lui altfel – altfel decât tine, altfel decât ştiai, altfel decât până acum. Diversitatea înseamnă reîntoarcere la dialog şi valorificarea „celuilalt” în profesia noastră. Diversitatea este cea care ne păzeşte de entropia rutinei şi a certitudinilor profesionale. Şi nu în ultimul rând, diversitatea înseamnă deschidere către noi surse de inspiraţie şi invitaţia de a inova.

Închei aceste gânduri cu speranţa unei ediţii cât mai diverse şi mulţumesc din suflet membrilor juriului, concurenţilor, partenerilor şi prietenilor care ne onorează cu încredere an de an!

După 14 ani, povestea Romanian PR award continuă. :)

 

Dana Oancea
Forum for International Communications

logo-praward-transparent