25August2019

Eşti aici: Home Juriul Simona Miculescu

Simona Miculescu

Simona Miculescu 3 Director al Biroului ONU Belgrad

Fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României pe lângă Naţiunile Unite (2008-2015), Simona-Mirela Miculescu este actualmente reprezentant al Secretarului general ONU, director al Biroului ONU Belgrad.

A obţinut titlul de Doctor în Litere Magna Cum Laudae la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca în 1999, iar studiile sale de PR includ şi diploma de "Public Relations Professional", obţinută la universitatea americană "George Washington".

Experienţa sa în comunicare şi diplomaţie publică cuprinde posturile de director al Direcţiei Relaţii cu Presa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (1993-1994), purtător de cuvânt al MAE şi consilier al ministrului afacerilor externe în 1993 şi 1999, consilier de presă al Ambasadei României în SUA  (Washington DC, 1994-1998) şi pe cea de coordonator al Departamentului de Informaţii Publice, Misiunea OSCE din Kosovo, Priştina (1999–2000).

Preocupările sale în domeniu includ şi experienţa de coordonator şi realizator al primului modul de comunicare din cadrul Academiei Diplomatice, MAE (Bucureşti, 1999–2000), cea de coordonator şi realizator al primelor cursuri de comunicare pentru partidele politice din Kosovo (2000), ca şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice din România (2003-2005), mandat în timpul căruia s-a implicat entuziast în promovarea şi consolidarea profesiei de specialist în relaţii publice în ţara noastră.
Cariera sa academică include poziţia de profesor asociat, autor al primului curs românesc de relaţii publice internaţionale, la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice "David Ogilvy", SNSPA (2001-2004), precum şi postura de conferenţiar universitar dr., autor al primului curs de comunicare internaţională la o facultate fără profil de specialitate, în cadrul Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene - Universitatea Spiru Haret (2002-2005).

Devenind prima femeie din România cu rang diplomatic de ambasador, a îndeplinit, între 2000 şi 2004, funcţia de Consilier Prezidenţial şi Coordonator al Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a României.

Între 2006 şi 2007 amb. Simona Miculescu a fost prima femeie-specialist în comunicare din Romania care a lucrat în Irak, unde a activat în calitate de Consilier principal al Guvernului irakian pentru informaţii, educaţie şi comunicare. În această calitate a publicat primele două cărţi de relaţii publice din această ţară – "Fundamentele relaţiilor publice" şi "Comunicarea în situaţii de criză – concept cheie în PR", care se adaugă la celelalte volume publicate în domeniu în România, precum şi la postura de coordonator al Colecţiei de relaţii publice internaţionale a Editurii Curtea Veche (2007-2008).

 

logo-praward-transparent