Magda Bunea

Nestworker

Da, nu e o meserie –  ‘nu încă, viitorul aparține celor curioși’, aș putea zice preluînd  un pasaj din filmul lui Truffaut, Jules et Jim. Sunt un om curios. La secțiunea ”connecting the dots”,  imi pare ca am bifat bine legatura dintre lucrarea de licența in electronica medicala – ”Coaching through biofeedback in heart disease”, și lucrul de care mă ocup acum cu precădere: supporting organizations to self-actualization (sic!) through nestworking applied in internal communication.

Am  lansat “Nestworking” în 2013, un format inovativ de L&D între timp devenit marcă înregistrată. E vorba de un “antrelier”, cum a fost numit de un ”consumator” –  un mediu de lucru care să faciliteze și reziliență, dar și lightning thinking, bazat pe coaching de grup pentru obiective de comunicare cu sine și cu ceilalți.
 
Dețin un Certificat profesional în management de la CODECS si un Certificat in diagnoza organizationala de la HUMAN SYNERGISTICS. Am absolvit în cadrul Coaching Institute cursul Fundamentele coachingului (2007) și Excelență in Training (2005/6). Am urmat un curs post-universitar de publicitate și relații publice, in cadrul FJSC, în 2004. Și am învățat cu plăcere cinci ani la Facultatea de Electronică a Universității Politehnice București (in secolul trecut!)

Am condus aproape zece ani departamentul de marketing, PR și vânzări al agenției naționale de presă AGERPRES, contribuind semnificativ la implementarea unor strategii de dezvoltare de succes pe o piață – cea a informațiilor și fotografiilor de presă – adusă în criză de boom-ul IT, înainte de a resimți presiunea crizei economico-financiare. Am experienta antreprenoriala și de management de aproape 20 de ani.

Sunt in deplin acord cu vorba celebra a lui Protagoras: „omul e masura tuturor lucrurilor – ale celor ca sunt, cum ca sunt, si ale celor ce nu sunt, cum ca nu sunt”.

Magda Bunea este guest senior trainer&coach și a colaborat cu mai multe firme furnizoare de cursuri, asumându-și design-ul și livrarea programelor de comunicare și coaching pentru clienți de prestigiu: BCR, BRD, Banca Românească, Unicredit, firme de pe piața de capital (BT Securities, Interbroker) prin intermediul Asociației Brokerilor, WienerEnergie, Danone, Medicover. În calitate de consultant în comunicare, e solicitată să contribuie la diverse inițiative privind comunicarea internă și externă. A colaborat cu Institutul Național de Administrație pentru care a realizat și susținut cursuri personalizate de comunicare intra și inter organizațională și managementul imaginii pentru Camera Deputaților, Consiliul Concurenței, Curtea de Conturi. Magda este reportofan pentru proiectul cultural-educațional Revista de Povestiri.

Magda Bunea a realizat in 2011, împreună cu Business-Edu, prima revistă românească dedicată coaching-ului, Coaching Network, și a tradus câteva lucrări fundamentale pentru coaching.
 
Magda crede ca growing is an act of freedom, și pentru oameni, și pentru organizații.