Daniela Palade Teodorescu

Jurnalistă, scriitoare, trainer educațional, D&I, consilieră de dezvoltare personală și de carieră

Daniela este co-autoare și trainer în *Ghidul Meseriilor Viitorului*, ambasadoare a Cartei Diversității, membră fondatoare a Asociației Solidaritate și Egalitate și ambasadoare a campaniei #WeAreHalf.

A fost redactor-șef al revistei *Avantaje* timp de 20 de ani și redactor-șef la *Revista CARIERE* timp de doi ani. Pentru TUDOR Communications, a coordonat proiectul *Academia Jurnaliștilor*, parte din campania #respectjurnalistii, premiată cu aur la PR Awards 2020 pentru comunicare în sectorul public.

Din 2017, este membră în Asociația pentru Competitivitate (INACO), co-autoare și trainer într-un proiect inovator și necesar – *Ghidul Meseriilor Viitorului*, conceput de o echipă coordonată de Andreea Paul. Acesta este un instrument educativ inedit destinat elevilor, profesorilor, părinților, managerilor și antreprenorilor.

Este părinte a doi copii adolescenți și o promotoare a educației de calitate, a gândirii „out of the box” și a aliniamentului școlii românești la competențele cerute de economia viitorului, pledând pentru ieșirea din stereotipiile și anacronismul sistemului actual de învățământ.

În practica sa jurnalistică, a abordat în premieră subiecte precum criza profesională a vârstei de mijloc, tabuuri socio-profesionale ce pot submina cariera unui profesionist, sănătatea și echilibrul interior sub presiunea socio-profesională, tabuuri legate de statutul social (divorț, părinte singur), problemele femeilor în situații dificile (violență domestică, dizabilități fizice și mentale, migrația feminină a forței de muncă, exodul mamelor, forța civică a femeilor), nomadismul digital, leadershipul feminin și antreprenoriatul feminin, precum și feminismul (www.feminismforreal.com)

A contribuit la publicarea primului testimonial despre violența domestică din România („Povestea unei supraviețuitoare”, de Eleonora Pokola), a primului testimonial despre migrația forței de muncă feminine („Exodul mamelor”, de Liliana Nechita), și a fost co-autoare în „Nașterea. Istorii trăite”, coordonată de Mihaela Miroiu, și în „Forța civică a femeilor”, coordonată de Andreea Paul.

Din 2021, susține pentru Carta Diversității trainingul de *Age Diversity*, parte a programului de certificare *The Workplace Inclusion Champion*. Abordează curajos tema diversității de vârstă, care creează comunități vulnerabile pe piața muncii – atât în rândul tinerilor de 20+, cât și al seniorilor de 45+.

JURIU

Scroll to Top